ISTORIJAT

2006. Osnovana je Visoka škola akademskih studija Akademija za diplomatiju i bezbednost i ušla u postupak akreditacije. U školskoj 2006/2007. godini upisana je prva generaciju studenata.
2007. Akademiju preuzima današnji dekan prof. dr Nenad Đorđević.
2008. Ustanova je akreditovana od strane Komisije za akreditaciju. Akreditovan je trogodišnji studijski program osnovnih akademskih studija – diplomatija i bezbednost. Iste godine Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije izdaje i dozvolu za rad.
2009. Akademija za diplomatiju i bezbednost u skladu sa Strategijom razvoja akredituje drugi stepen akademskih studija master – diplomatija i bezbednost. Ovim studijskim programom svim studentima osnovnih akademskih studija omogućeno je dalje napredovanje u skladu sa bolonjskim obrazovnim procesom kom pripada Srbija. U školskoj 2009/2010. Akademija upisuje prvu generaciju studenata na master akademskim studijama – diplomatija i bezbednost.
2013. Akademija za diplomatiju i bezbednost u skladu sa Strategijom razvoja akredituje drugi stepen akademskih studija master – korporativna bezbednost.
2014. Akademija za diplomatiju i bezbednost ulazi i uspešno okončava postupak transformacije u Fakultet za diplomatiju i bezbednost.
Fakultet za diplomatiju i bezbednost ulazi u sastav Univerziteta Union „Nikola Tesla“.
Fakultet za diplomatiju i bezbednost reakredituje Ustanovu i sve studijske programe.
Na Fakultetu za diplomatiju i bezbednost osniva se Institut za strateške studije kao integralni deo fakulteta. Cilj Instituta je jačanje naučno-istraživačke delatnosti iz oblasti međunarodne, regionalne i nacionalne bezbednosti, kao i međunarodnih odnosa i diplomatije. Institut se bavi osnovnim i razvojnim istraživanjima od interesa za fakultet, ali i pruža naučnu i stručnu ekspertizu zainteresovanim stranama.
2015. Fakultet za diplomatiju i bezbednost dobija dozvolu za rad izdatu od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
2016. Fakultet za diplomatiju i bezbednost formira i akredituje Centar za obuku službenika privatnog obezbeđenja. Centar dobija dozvolu od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije za vršenje stručne obuke službenika privatnog obezbeđenja.