Uredništvo časopisa DIPLOMATIJA I BEZBEDNOST upućuje poziv autorima za dostavljanje naučnih radova za novi broj (1/2019).

Časopis DIPLOMATIJA I BEZBEDNOST objavljuje naučne radove bazirane na teorijskim i empirijskim istraživanjima iz oblasti politikologije i bezbednosti, kao i njima srodnih naučnih disciplina. Časopis je otvoren i za radove zasnovane na interdisciplinarnim i multidisciplinarnim naučnim istraživanjima koji daju doprinos navedenim i ostalim društveno–humanističkim naučnim oblastima na originalan i inovativan način.

U skladu sa postojećom praksom da svaki broj časopisa, osim raznovrsnosti rubrika, tematski bude posvećen nekom značajnom događaju koji iziskuje teorijsku obradu, ovog puta smo se opredelili da to bude povodom 20-te godišnjice od NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju. U tom smislu, Institut za strateške studije priprema Okrugli sto pod nazivom “MEĐUNARODNO-PRAVNI I BEZBEDNOSNI ASPEKTI NATO AGRESIJE NA SR JUGOSLAVIJU 1999“, o čemu ćete biti detaljnije obavešteni.

Uz zahvalnost na dosadašnjoj saradnji, bila bi nam čast da uzmete učešća u ovoj aktivnosti.

Rok za predaju naučnih radova za naredni broj (1/2019) je 1. maj 2019. godine.