Izvor: Miloš Jevtić

Dana 14. marta 2023. godine Nj.E. gospodin Rašid Hasan Pur Baei, ambasador Islamske Republike Iran u Republici Srbiji, održao je interaktivno predavanje studentima Fakulteta po temi „Bezbednosna situacija u regiji Bliskog istoka”.

Dekan fakulteta, prof. dr Radojica Lazić je imao čast da po prvi put ugosti delegaciju iranske ambasade, i tom prilikom su obe strane pozdravile prijateljske bilateralne odnose dvaju zemalja. Moderator događaja je bio student treće godine osnovnih akademskih studija, Nikola Petrović. Najveći deo predavanja, zahvaljujući dobroj volji Nj.E, protekao je u postavljanju pitanja studenata i odgovaranju na njih. Tom prilikom su studenti imali privilegiju da čuju detaljne i iskrene odgovore.

Predavanje je proteklo u odličnoj atmosferi, a pred kraj je Nj.E. uputio poziv rukovodstvu fakulteta za organizaciju studijske posete ambasadi Islamske Republike Iran.

Fakultet za diplomatiju i bezbednost se iskreno zahvaljuje Nj.E. i ambasadi Islamske Republike Iran na gostovanju i srdačnoj saradnji.