Vesti

Rogozin: Odbrana Evrope u potpunoj zavisnosti od Pentagona

Izvor: Fakti

Glavni čovek u Rusiji za njeno naoružavanje – popredsednik Vlade RF Dmitrij Rogozin – upozorio je zemlje Evrope da se čuvaju „pametne odbrane“ u koju ih uvlače Amerikanci i vrhuška NATO pakta.

„Pametna odbrana, koju realizuje zapadna alijansa, dovešće evropske zemlje do potpunog gubitka suvereniteta u pitanjima odbrane i apsolutne zavisnosti od Pentagona. „Pametna odbrana“ je lukav način lišavanja zemalja-članica NATO normalnih oružanih snaga. Tako će SAD, koje će jedine raspolagati svim vidovima i rodovima vojske, saveznicima deliti zadatke: jednima će ostaviti da se specijalizuju za alpske strelce, drugima da se bave pozadinskim snabdevanjem, trećima… Tako će evropske zemlje izgubiti suverenitet u pitanjima odbrane“ – naglasio je Rogozin.

On se oglasio nakon što je francuski general Žan-Pol Palomeros, šef Objedinjene komande za transformaciju NATO, ocenio da alijansa ne može osiguravati bezbednost u celom svetu. Pa pri tom podsetio na čuvenu krilaticu lorda Ismeja, prvog generalnog sekretara NATO, koji je ciljeve alijanse odredio ovako: „Držati Ameriku u Evropi, držati Rusiju van Evrope, a nemačku – na uzdi“.

Palomeros je priznao da je u toj formuli danas tačan samo prvi deo: „Mi moramo – istakao je – sačuvati Amerikance u Evropi. Sve ostalo se već izmenilo. Zbog raspada SSSR i terorističkog napada na SAD 11. septembra 2001. godine“.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom