Vesti

Džordž Soroš: Ameriku će uskoro pogoditi klasni rat, dok bes raste, pobune na ulicama gradova su neizbežne

Izvor: NSPM

Nisam tu da vas razveselim. Pred nama su veoma teška vremena, koja se na mnoge načine mogu uporediti s Velikom depresijom iz 30-ih godina, poručuje ovaj američki investitor.

Poznati svetski milijarder Džordž Soroš izneo je sumorne procene prema kojima je u vremenima kao što su ova najvažnije opstati.

„Nije trenutak misliti samo o zaštiti imovine, već i bukvalno izbeći katastrofu“, rekao je Soroš u intervjuu za nedeljnik “Njuzvik” pred odlazak u Davos.

Tokom boravka na Svetskom ekonomskom forumu, Soroš će kritikovati evropske lidere koji znaju samo da “konstatuju situaciju, ali ne i da reše problem”.

On predviđa da će SAD uskoro pogoditi klasni rat, kao i da su, dok bes raste, pobune na ulicama američkih gradova neizbežne.

„Odgovor na nemire mogao bi biti gori od samog nasilja. To će biti izgovor za pucanje i upotrebu teškog naoružanja da bi se uspostavio red i zakon, što će dovesti do ekstrema koji vodi u represivni politički sistem“, poručuje ovaj američki investitor “težak” oko devet milijardi dolara.

Iz svoje kancelarije na 33. spratu zgrade iznad Sedme avenije u Njujorku, on kaže da se svet suočava s najopasnijim periodom u modernoj istoriji – periodom zla.

„Nisam tu da vas razveselim. Pred nama su veoma teška vremena, koja se na mnoge načine mogu uporediti s Velikom depresijom iz ‘30-ih godina. Suočavamo se s opštim ograničenjima razvijenog sveta, koja prete decenijom stagnacije, ako ne i gorim od toga“, prognozira Soroš.

On je ubeđen da, ukoliko dođe do kolapsa evra, postoji opasnost oživljavanja političkih konflikata koje su Evropu razarale vekovima, kao što su ekstremne forme nacionalizma koje se manifestuju kao ksenofobija, isključivanje stranaca i etničkih grupa.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom