Vesti

Bašar al-Asad: Licenca za proizvodnju nafte i gasa, biće dodeljena Rusiji, a rekonstrukciju i oporavak Sirije vršiće kineske kompanije

Izvor: Vestinet

Dopisnik libanskog lista Al-Akhbar, sastao se u Damasku sa sirijskim predsednikom Bašarom al-Asadom.

Do susreta je došlo, nekoliko dana nakon trijumfa sirijske vojske u al-Kseiru, koji je, prema dopisniku „bio srce i pluća pobune i buntovništva“!

Sirija je na izlasku iz krize, a to već osećaju i njeni najgori neprijatelji. Asad tvrdi, da mu je Svetska banka već ponudila zakulisni dogovor. I da je reč o: „kreditu po veoma povoljnim uslovima“, obima od 21 milijardi dolara. Kredit treba da bude upotrebljen na obnovi zemlje.

Asad je rekao, da banka na taj način želi da se uvuče u profitabilne projekte i ima udela u naftnoj proizvodnji, kao i gasa, a koji se eksploatišu sa sirijske obale. Asad je ponudu banke glatko odbio. Asad je još ukazao i na to, da Svetska banka „nije ni prstom mrdnula bez dozvole i instrukcija od strane Sjedinjenih Država“!

Asad je izjavio, da je trenutno njegova glavna briga, posleratni period, posebno, ekonomski oporavk i normalan život u različitim delovima zemlje, kao i zaceljivanje rana onih, koji su u ovom patu izgubili svoje najmilije, kao i krov nad glavom.

Asad je rekao, da „Sirija neće zaboraviti prijatelje“, i da licenca za proizvodnju nafte i gasa, biće „dodeljena ruskoj kompaniji“! Ugovor na rekonstrukciji i oporavak zemlje, dobiće kineske kompanije.

Asad takođe vidi veliku opasnost, za samo postojanje svoje zemlje u širenju „zaraze sektaštva“! Ovaj problem, kako je rekao, treba prvo rešiti.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom