Vesti

Fransoa Oland: Evropska komisija ne može da diktira naredbe Francuskoj

Izvor: Srna

Francuski predsjednik Fransoa Oland rekao je danas da Evropska komisija ne može da diktira naredbe, nakon što je Brisel pozvao Pariz da ubrza reforme i restruktuira penzijski sistem.

“Evropska komisija ne može da nam diktira šta da radimo. Brisel ne može jednostavno da kaže da Francuska mora da izbalansira javnu potrošnju. Što se tiče strukturalnih reformi, posebno penzijskog sistema, samo je na nama da kažemo koji je najbolji put za ostvarenje tog cilja”, naglasio je Oland.

Evropska komisija omogućila je Francuskoj dodatno vrijeme da smanji deficit u budžetu, ali da to učini brzo.

“U Francuskoj treba da budu preduzete mjere do kraja godine da bi bila izvršena reforma penzijskog sistema, kao i da obezbijedi uravnoteženost najkasnije do 2020. godine”, saopštila je nešto ranije Evropska komisija.

U saopštenju se ističe da će Pariz morati, pošto sve starije stanovništvo izaziva dodatni pritisak, da reguliše isplate penzija, starosnu granicu za odlazak u penziju i da smanji troškove cjelokupnog sistema, a da istovremeno dodatno ne optereti zaposlene.

“Pošto je dobila dodatnih dvije godine da sredi fiskalnu situaciju, reforma penzijskog sistema i tržišta rada morala bi Francuskoj omogućiti da smanji ovogodišnji očekivani deficit u budžetu sa 3,9 odsto na 3,6 odsto u 2014. godini, a na 2,8 odsto u 2015. godini”, naglasila je Evropska komisija.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom