Raspored predavanja

Predavanje na FDB: Ambasador Republike Koreje u Republici Srbiji

Izvor: Dušan Radulović, saradnik u nastavi

Gostujuće predavanje ambasadora Republike Koreje

U utorak 21.3.2023. godine Fakultet za diplomatiju i bezbednost posetila je delegacija Ambasade Republike Koreje u sastavu Nj.E. g. Đeung Lia, izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Koreje u Republici Srbiji i gđe Aleksandre Prole, asistentkinje za javnu diplomatiju.

Na prijemu kod dekana Fakulteta za diplomatiju i bezbednost, prof. dr Radojice Lazića, razgovaralo se o aktivnom učešću Republike Koreje u obrazovanju u Republici Srbiji, koje je zasnovano na dobrim bilateralnim odnosima. Ambasador je takođe govorio o mogućnošću zapošljavanja mladih u Srbiji koji govore korejski jezik. Nj.E. g. Đeung Li je poželeo uspeh u radu Fakulteta i izrazio volju za budućom saradnjom.

Nakon prijema usledilo je predavanje koje je bilo namenjeno studentima osnovnih i master studija Fakulteta za diplomatiju i bezbednost, ali i svim gostima koji su ovu priliku uveličali. Predavanje sa temom ,,Geopolitičko okruženje i diplomatska strategija Republike Koreje“ moderirala je Tara Raić Blanuša, studentkinja treće godine osnovnih akademskih studija. Ambasador je govorio o saradnji Republike Koreje sa svetskim silama, strategiji za slobodnu, mirnu i prosperitetnu regiju Indo-Pacifika, kao i prioritetima spoljne politike korejske vlade sa posebnim osvrtom na Korejsko poluostrvo.  Predavanje je obuhvatilo i temu ekonomske diplomatije i ekonomske bezbednosti Republike Koreje, kao i temu javne diplomatije i uticaja korejske pop-kulture u svetu.

Po završetku predavanja usledila je sesija sa pitanjima i konverzacije sa studentima.

Fakultet za diplomatiju i bezbednost srdačno se zahvaljuje Nj.E. g. Đeung Liu i Ambasadi Republike Koreje na ostvarenoj saradnji.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom