Vesti

Upis četvrte godine (3+2 -> 4+1): Uslovi, stipendije…

Izvor: Studentska služba

Na osnovu člana 54, Statuta Fakulteta za diplomatiju i bezbednost u Beogradu, dana 15.07.2021. godine v.d. dekana doneo je

ODLUKU

o nastavku studija za studente koji su upisani po starom studijskom programu do školske 2021/22. godine

Studenti koji su upisali studije po akreditovanom trogodišnjem nastavnom programu (180 ESPB), pre reakreditovanog četvorogodišnjeg (240 ESPB) studijskog programa 2021. godine, imaju mogućnost da nastave studije i upišu četvrtu godinu.

Uslovi za upis u četvrtu godinu osnovnih akademskih studija su identični kao i za sve prethodne godine. Potrebno je ostvariti minimalno 37 bodova i na osnovu prikupljenih bodova i položenih ispita, po redovnoj proceduri upisati narednu godinu studija. Studentima se izričito može odobriti upis u četvrtu godinu do kraja tekuće 2021. godine.

Školarina za narednu (IV) godinu osnovnih akademskih studija je 1400 evra u dinarskoj protivvrednosti, prema srednjem kursu Narodne banke na dan uplate. Plaćanje je moguće i na 10 rata, kao i za prethodne godine studija.

Studenti, koji upišu četvrtu godinu osnovnih akademskih studija, su u obavezi da polažu diferencijalni ispit iz predmeta Industrijska špijunaža, čime će se nadomestiti bodovna razlika u završnoj (III) godini studija, prema starom akreditovanom nastavnom programu, kao i zamena za završni rad predviđen akreditacijom pre 2021. godine. Diferencijalni ispit studenti mogu polagati u toku IV godine.

Fakultet omogućava 10 stipendija (besplatnih školarina) za najbolje studente, koji žele da nastave studije i upišu četvrtu godinu. Uslovi za stipendiju:

– prosečna ocena minimalno 9 (devet) u trećoj godini;
– minimalno 55 ostvarenih bodova položenih ispita iz treće godine;
– bez zaostalih ispita iz prve i druge godine.

Studenti, koji ne žele da nastave studije po završetku treće godine osnovnih akademskih studija, imaju zakonska prava da završe studije prema akreditovanom studijskom programu, po kojem su i započeli studije, sa svim zakonskim obavezama koje studentu pripadaju.

Nastavak studija i upis u četvrtu godinu studija je slobodan izbor svakog studenta, prema navedenim pravilima studija.

U Beogradu,

15.07.2021. godine

v.d. dekana

prof. dr Mihajlo Manić

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom