Raspored ispita

Covid 19: Organizacija kolokvijuma i ispita u apsolventskom roku

Izvor: Studentska služba

Obaveštavaju se studenti osnovnih i master akademskih studija (svih smerova) da će u narednom periodu biti organizovani kolokvijumi i ispiti u apsolventskom ispitnom roku, prema dogovoru sa predmetnim nastavnikom, rasporedom ispita i objavljenim obaveštenjima o terminima kolokvijuma.

S obzirom na sve veći broj zaraženih virusom Covid 19 u zemlji, prilikom organizovanja kolokvijuma i ispita biće primenjivane mere zaštite kako studenata, tako i nastavnog i nenastavnog osoblja, što podrazumeva obavezno nošenje maski, primena dezinfekcionih sredstava i fizička distanca od najmanje 1,5m u ličnom kontaktu, odnosno 4m2 u trenutku polaganja ispita.

Studenti koji su u međuvremenu zaraženi virusom, ili su bili u rizičnom kontaktu sa nekim ko je zaražen, kao i studenti koji su bili zaraženi virusom, zbog zaštite drugih i mogućeg rizika, nisu u obavezi da dolaze u terminima najavljenih kolokvijuma i ispita.

Svim studentima koji su zbog zdravstvenog stanja ili mogućih rizika propustili zakazane termine polaganja, po prolasku određenog vremenskog perioda od momenata zaražavanja ili kontakta (minimalno tri nedelje), biće organizovani novi/naknadni termini za polaganje ispita ili kolokvijuma, koje su zbog zdravstvenog stanja morali da propuste.

Nijedan student zbog propuštanja rokova neće biti uskraćen za bilo koje pravo koje mu pripada u toku studiranja, niti će na bilo koji način biti oštećen za uslove i rokove kolokvijuma i ispita, već će se rokovi prolongirati, kako bi se smanjila mogućnost zaražavanja drugih kolega, nastavnog i nenastavnog osoblja.

Studenti, koji se nalaze u rizičnim kategorijama zbog virusa, potrebno je da kontaktiraju Studentsku službu kako bi se evidentirali pojedinačno, predmeti i godine u kojima kasnije treba naknadno organizovati kolokvijume i ispitne rokove u nadoknadi propuštenog.

Uprava fakulteta

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom