Raspored predavanja

Doc. dr Danijela Bjelja: Elektronska nastava 27.05.

Izvor: Doc. dr Danijela Bjelja

Poštovane koleginice i kolege studenti,

Ovo je naše poslednje online predavanje u ovom semestru. Semestar završavamo sa poslednjom podelom besedništvana:

  • Epideiktičko besedništvo
  • Vojno besedništvo
  • Nastup na televiziji
  • Govor za radio

Unapređenje, nagrada, trofej – sve su to prilike kada treba da održite kratak govor – zahvalnicu. Međutim, važno je da taj govor ne bude dosadan ni dugačak, a samim tim i brzo zaboravljen. Takođe, treba da budete odmereni i pažljivi u odabiru reči. Morate misliti na vreme koje vam je dato i na ljude koji vas slušaju. A ipak je važno da se zahvalite svima i da pomenete ljude koji su doprineli vašem uspehu. Kako da uspete u tome? Nešt omorate obavezno reći, a nešto valja izostaviti! Ostalo je na vama i vašoj mašti.

Na sledećem linku možete pogledati prezentaciju predviđenu za današnji čas.

Podsećam sve zainteresovane kolege da se redovna nastava na online platformi Skype održava sredom u 16h. Potrebno je da dodate na ime danijela.bjelja pa ćemo vas dodati na grupu za online video predavanja ili da vas neko od mnogobrojnih kolega koji slušaju uvrsti u našu grupu za učenje. Nakon predavanja moguće su vežbe sa koleginicom Sarom Stojanović na istoj platformi.

Predviđena literatura za ovaj deo gradiva jeste poglavlje “Političko besedništvo” u Hrestomatiji – Retorika i javni nastup.

Želim svim kolegama sreću u junskom roku na svim ispitima s verom da ćete predstojeći period iskoristi za učenje i pripremu vaših ispita.

danijelamartic@yahoo.com

Srdačan pozdrav,

Doc. dr Danijela Bjelja

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom