Raspored predavanja

Doc. dr Danijela Bjelja: Elektronska nastava 25.03.

Izvor: Doc. dr Danijela Bjelja

Poštovane koleginice i kolege studenti,

Suočeni smo sa veoma ozbiljnom situacijom koja je zahvatila ceo svet. Možemo slobodno reći da je ovo ispit zrelosti za celu planetu, za sve države, za sve političke i zdravstvene sisteme kao i za svakog pojedinca. Mi ćemo našim ličnim angažovanjem i odgovornošću prema sebi i svojim radnim obavezama pokušati dati maksimum i biti što je moguće efikasniji.

Ove nedelje obrađujemo temu neverbalnog komuniciranja. Na navedenom linku možete pogledati online prezentaciju na tu temu:

https://prezi.com/qz6rdem__ack/?utm_campaign=share&utm_medium=copy&rc=ex0share

Pozivam vas da u narednim danima pratite domaće ali i svetske kanale koji u duhu globalne opasnosti i krize saopštavaju informacije na jedan interesantan način. Zabrinutost i strah sada zaista možemo uočiti kod većine javnih govornika ali ovog puta bez ikakve glume. S druge strane možemo da primetimo govore ohrabrenja ali ipak su najčešći govori ubeđivanja (persuazivni govori) koji podstiču na akciju (u našem slučaju na solidarnost, odgovornost i ostanak kod kuće).

Krizna situacija u kojoj se ceo svet našao odlikuje se visokim stepenom neizvesnosti i rizika. U takvim situacijama državni vrh je u središtu interesovanja javnosti pa je nastala potreba iznošenja velikog broja brzih, tačnih i dobrokoncipiranih odgovora. U tom momentu važno je ne napraviti neku od grešaka u komuniciranju jer se publika u ovim posebnim stanjima lako dovede u stanje zbunjenosti, neverice i slično. Poseban problem predstavljaju netačnih glasine u vezi sa krizom koje dodatno otežavaju situaciju.

Prilažem vam link dokumentarne emisije o navedenoj temi kao i kraće predavanje Alana Piza autora knjige: Definitivni vodič govora tela koju ste dobili kao dodatnu literaturu.

[youtube id=”z8OJ9N2AGy4″ width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”” class=””]

[youtube id=”ZZZ7k8cMA-4″ width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”” class=””]

Želim vam svima dobro zdravlje, visok stepen građanske svesti i što prijatniju i edukativnu izolaciju.

Za sva pitanja, online konsultacije ili potencijalna skype video predavanja stojim vam na raspolaganju putem mejl adrese.

S poštovanjem,
Doc. dr Danijela Bjelja
danijelamartic@yahoo.com

SVA ELEKTRONSKA NASTAVA NA JEDNOM MESTU

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom