Raspored predavanja

Doc. dr Danijela Bjelja: Elektronska nastava 23.03.

Izvor: Doc. dr Danijela Bjelja

Poštovane koleginice i kolege studenti,

S obzirom na novonastale okolnosti u celom svetu suočeni smo sa novim izazovima rada i funkcionisanja u novim uslovima. Koliko je predmet “Osnovi politike i savremeni politički sistemi” značajan kroz istoriju ali i danas imamo potvrdu kroz uvođenje vanrednog stanja kao posebnu mera države i zaštite građana unutar svake države pojedinačno. Tokom izvođenja redovne nastave pominjali smo mnoga stanja opasnosti s kojima država biva suočena al nam je sudbina odredila da preživimo jedan takav.

U skladu sa ovim pozivam vas da ponovite dve važne funkcije politike koje smo obrađivali i to: Politička socijalizacija i građanska odgovornost, te da promislite o ovim oblasitima u duhu novonastale situacije i ponašate se odgovorno prema sebi i drugim građanima. U ovim trenucima je potrebno da svi zajedno pokažemo disciplinu, odgovornost, solidarnost i veru u državne mere i državnu politiku za dobro svih nas. S druge strane pozivam vas da paralelno pratite i zbivanja u drugim državama relevantnim za naš predmet i uočite političke odluke na vrhu tih država ali i građansku poslušnost u istim.

Vaš saradnik u nastavi Dušan Radulović je istakao obaveštenje sa osnovnim podacima koji su vam potrebni za ispunjavanje dela predispitnih obaveza tj.odbrane seminarskih radova na teme koje smo vam zadali i u vremenskom roku koji smo unapred odredili. Ovo je od izuzetne važnosti da bi imali kontinuitet u radu sa vašim radnim zadacima kod kuće ali i da bi lakše savladali ovaj predmet. Mi ćemo vam svakog ponedeljka isticati prezentacije, video linkove i delove knjiga koje ste u obavezi da savladate. Kolokvijuma verovatno neće biti ali ću insitirati na knjigama dodatne literature koje ćete morati pročitati da bi izašli na ispit (minimum 2 a za vise ocene veći broj). Savladavanje ovih istorijski važnih autora će vam pomoći da savladate ovaj ispit kao i mnoge druge tokom vašeg studiranja.

Za današnji čas je predviđeno da pređemo najznačanije karakteristike ovih autora (od Platona i Aristotela do savremenika) te ćete na sledećem linku moći da preuzmete prezentaciju za rad:

PREUZMITE PREZENTACIJU SA OVOG LINKA

Pomenute knjige možete pronaći na internet u pdf formatu ali i na youtubu u formi audio knjiga. Jedna od takvih je na sledećem linku:

[youtube id=”wqfhPxUn1I4″ width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”” class=””]

Na sledećim linkovima ćete pronaći izuzetno i poučno predavanje o Aristotelovom radu – organizovana tribina usled obeležavanja 2400 godina od njegovog rođenja, kao i radio emisiju koja razlaže Platonovo i Aristotelovo učenje.

[youtube id=”0XBRz1OCPNo” width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”” class=””]

[youtube id=”igWjYV7gqYQ” width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”” class=””]

Drage kolege, za sva pitanja, online konsultacije ili potencijalna skype video predavanja stojim vam na raspolaganju putem mejl adrese.

Fakultet za diplomatiju i bezbednost predstavlja prvi stožer mladih kadrova u politici i frakcijama iz oblasti unutrašnje i spoljne politike.

Pozivam vas da ovu izolaciju shvatite kao prvu polugu u vašem razvoju i ličnom napretku. Pokažite sebi i društvu da ste društveno odgovorni, zreli, vredni i radni i da ćete se spremno boriti sa izazovima u političkoj budućnosti naše države.

S poštovanjem,
Doc. dr Danijela Bjelja
E-mail: danijelamartic@yahoo.com

SVA ELEKTRONSKA NASTAVA NA JEDNOM MESTU

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom