Vesti

SAD i Iran preko Švajcarske razmenili „note o deeskalaciji“

Izvor: Fakti

Iran je završio sa osvetom za ubistvo generala Кasema Sulejmanija i neće preduzimati nova vojna dejstva ako ne bude nove agresije sa strane SAD – izjavio je ambasador Teherana u Ujedinjenim nacijama Madžid Taht-Ravanči. Dodao je da je sve što je Iran činio poslednjih dana bilo „srazmerno ubistvu Sulejmanija“.

U međuvrfemenu se saznalo da su SAD i Iran potajno već razmenili „note o deeskalaciji“. Preko diplomatskih kanala Švajcarske. I ovo je dokaz da Teheran i Vašington prave korake unazad, kako bi se udaljili o ivice velikog rata pred kojim su se bili našli. SAD i Iran su, očito, odlučili da „zatrpaju problem“. Sve se, uostalom, odigralo tako da će obe strane tvrditi – kao što to već i čine – da su pobedile. Čak i u svetu se procenjuje da je Amerika pod Donaldom Trampom prvi put `progutala` ozbiljan raketni udar po svojoj voj noj bazi.

Кritičari tvrde da se sve pretvorilo u „tajno dogovorenu farsu“: Iran je – raketirajući bazu koju je upozorio da će to učiniti – tobože osvetio generala Sulejmanija, a više mrtvih je bilo prilikom njegove sahrane (među Irancima) nego usled njegovog raketiranja američkih baza u Iraku.

Našli su se već i cinici koji su ocenili da su sve žrtve u u američko-iranskom konfliktu poslednjih dana isključivo – iranske.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom