Vesti

Šef mađarske diplomatije Sijarto: Od SAD smo dobijali mnogo instrukcija

Izvor: Fakti

Šef mađarske diplomatije Peter Sijarto, koji je u Moskvi razgovarao sa Sergejom Lavorovom, izjavio je da njegova zemlja pozdravlja obećanja Donalda Trampa da će Vašington odustati od „nasilnog eksporta demokratije“ i nametanja drugim zemljama.

Objasnio je i zašto, odnosno – zašto je to važno Mađarskoj koja je od manjih zemalja unutar EU bila najneposlušnija i Briselu, i Berlinu, i Vašingtonu: „Mi smo proteklih godina dobijali od američke administracije veoma mnogo instrukcija. Bilo je i veoma mnogo mešanja SAD u naše unutrašnje stvari. Ako ubuduće toga ne bude, ako novi predsednik SAD ne bude koristio sistem stvoren za to – biće to i za nas i za ceo svet veoma dobra novost“.

Posebno je naglasio da Budimpešta pozdravlja i Trampovu nameru da poboljša odnose sa Rusijom: „Ako se poprave američko-ruski odnosi – to će značiti i normalizaciju odnosa između Evrope i Rusije, što je i za Mađarsku veoma važno. Pozdravljamo sve što je Donald Govorio u predizbornoj kampanji i posle nje“.

Dodatnu težinu svemu ovome daje okolnost da je Sijarto ovo izgovorio u Moskvi i na zajedničkom obraćanju novinarima (sa Lavrovom).

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom