Izvor: Katehon

Pre svega mislim da Predsednik Putin nije toliko blesav da veruje retorici. On je ozbiljan političar i prošao je mnoge vašingtonske laži i prevare u raznim oblicima, da bi sada bio naivan i verovao u neke cvetiće i leptiriće odande, iako je čak i Generalni sekretar NATO, Jens Stoltenberg, počeo da ispušta prijateljske zvuke o Rusiji nakon izbora Trampa.

Naravno da je pametno od Rusije da što više iskoristi prednosti iz ovog, očigledno, prijateljskog perioda Trampovog predsednikovanja. Možda je razumno tražiti i uklanjanje američkih trupa sa ruske i beloruske granice. Ne sumnjam da će to učiniti.

Ali, mislim da je veoma važno da ruski lideri imaju u vidu stvarni i konačni program ovog patrijarhata u Sjedinjenim državama, a to je rat, i uloga Donalda Trampa je da pripremi Sjedinjene države za taj rat u kome treba da pobede. A to i nisu neki izgledi. Rusija ne bi trebalo ni u jednom trenutku da zaboravi na tu pretnju. Iskoristite priliku, izgradite rusku ekonomiju kao što i radite, pokažite vrata neoliberalnim ekonomistima, uklonite ih iz ministarstava i dovedite prave Ruse, koji žele da čine dobro za rusku ekonomiju sa tih položaja.

Centralna banka Rusije treba da se renacionalizuje i to je najhitniji prioritet ruske ekonomije. Razlog što to do sada nije urađeno, je mislim, u političkoj moći oligarha povezanih sa Sjedinjenim državama, koji su do sada Rusiji otežavali da počisti kuću. Mislim da se i to do sada promenilo.

Stoga razvoj autohtone ruske poljoporivrede bez GMO treba pospešivati, bez obzira šta EU radi sa svojim sankcijama. Rusija treba da zabrani uvoz hrane iz Evropske unije.

Isto tako, Rusija bi trebalo da napusti Svetsku trgovinsku organizaciju. To je organizacija koju je napravio Vašington u interesu američke i evropske multietničke strukture, a ne u interesu slobodne i fer trgovine.

Rusija bi trebalo i dalje da se oslobađa neželjenih NVO, kao što to i radi – i da gleda bes Vašingtona, koji koristi te NVO da izvode takozvane “demokratske projekte”.

Pa iskoristite koliku god prednost možete iz ove prevare, ali ne varajte se da je Donald Trampova Amerika u bilo kom smislu pravi prijatelj Rusije.

Ljudi u Vašingtonu i dalje brinu o američkim hegemonističkim interesima i to je to.

Da vidimo šta će se dogoditi nakon šest meseci Trampovog predsednikovanja, da vidimo ko će biti postavljen na mesto Državnog sekretara i na ostale ključne pozicije i koja je stvarna politika tih ljudi.

Želeo bih da ovo bude prava revolucija u Americi, da Donald Tramp bude predsednik sa moralnim vrednostima, da brine o ljudima u Sjedinjenim državama i da na njegovom dnevnom redu bude nacionalizacija šest kriminalnih bankarskih institucija sa Volstrita, dovođenje njihovih uprava i direktora pred sud, kako bi odgovarali i bili kažnjeni za zločine koje su počinili u poslednjih nekoliko decenija. Nadao bih se da će uspostaviti kontrolu nad tim megabankama koje uništavaju Ameriku i svet. One su korumpirale glavne banke Evrope tokom poslednjih decenija. Najveća banka u Nemačkoj je već bankrotirala, ista je stvar sa velikim bankama u Italiji, Grčkoj i Francuskoj.

Obnova američke infrastrukture se može izvesti preko obveznica i stvaranja novih radnih mesta za vraćanje javnog duga, koji te obveznice kroje i doprinose američkom budžetu.

Da vidimo šta će biti. Uskoro ćemo saznati da li je ovo prava Američka revolucija ili ne.