Vesti

Kisindžer: Mi cepamo administracije, ali Trampu treba dati šansu

Izvor: Sputnjik

Bivši američki državni sekretar i ekspert u oblasti međunarodnih odnosa Henri Kisindžer izjavio je da je novoizabrani američki predsednik Donald Tramp „najunikatniji i najnezavisniji“ lider SAD.

„On nema obaveze ni prema kojoj grupi, jer je pobedio uz pomoć sopstvene strategije“, izjavio je u intervjuu za Si-En-En Kisindžer, koji se nalazio na čelu Stejt departmenta SAD u administraciji predsednika Ričarda Niksona (1969-1974). On je pozvao da se Tramp ne „lovi“ na predizborna obećanja na kojima on ne insistira.

„Ako on bude insistirao na njima, pojaviće se i nesuglasice“, rekao je Kisindžer. „Mislim da mu treba dati mogućnost da ostvari pozitivne ciljeve, koji, možda, postoje u njegovom programu, i da ih razmotre. Mi smo decenijama cepali aktuelnu administraciju. To može da se desi i ovog puta, ali ne treba od toga počinjati“, rekao je Kisindžer. Kisindžer je izjavio da administracija Baraka Obame dozvolila sebi „snishodljiv ton“ u razgovoru sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, te zato Tramp u dijalogu sa Moskvom treba da se postavi ozbiljno.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom