Vesti

Hazin: Rotšildovi su izgubli kontrolu nad svetskom ekonomijom

Izvor: Katehon

Jakov Rotšild je izrazio svoju zabrinutost zbog stanja na finansijskim tržištima. Prema njegovom mišljenju, čovečanstvo se suočava “sa najvećim eksperimentom u monetarnoj politici u istoriji sveta”. Ruski ekonomski stručnjak, Mihail Hasin piše šta misli o ovoj izjavi.

Gledajući uopšteno, opasno je koristiti Rotšildovo ime u današnje vreme, jer možete biti optuženi za zaveru. Više nisam siguran da taj čovek uopšte postoji. Tačnije, mislim da on nema prava ni da kaže nešto drugo od onoga što se od njega očekuje u skladu sa imidžom koji je za njega stvoren. Ali, u svakom slučaju, ne slažem se sa njegovim mišljenjem. Centralne banke bi bile srećne da ne moraju da sprovode takve eksperimente, ali ih teraju okolnosti. Činjenica da sve rade isto u isto vreme – nije rezultat zavere, nego rezultat objektivnih okolnosti. Dugo su bile saterane u ćošak. Zato izgleda da su u dosluhu. Da, sada su zaista ujedinjene, moraju da komuniciraju jedne sa drugima, kako bi pronašle izlaz iz ove situacije. Ali, sve je zaista beznadežno. Centralne banke su, po svemu sudeći, pre žrtve sticaja okolnosti, nego stvaraoci ove ekonomske katastrofe.

Ako pretpostavimo da Rotšild zaista postoji, on je, onda, starac. Njegova ideja o tome kako bi trebalo upravljati monetarnim sistemom, razvila se prilično davno. Te, tako, Federalne rezerve, u stvari, upravljaju situacijom. Strategiju upravljanja su razvile Rotšildove strukture, pre svega Goldman Sachs.

Situacija se od tada promenila. Oni sada mogu da probaju da povrate kontrolu, iako će to biti prilično teško. Banka Federalnih rezervi je pod kontrolom Bele kuće, a ljudi iz strukture Goldman Sachs nema u Obaminoj administraciji još od 2013. godine. Prošle su tri godine od kada su Rotšildovi izgubli kontrolu nad svetskom ekonomijom. Čak i ako bi želeli sada da je usmeravaju, to ne bi dovelo do dobrih ishoda. Svi šefovi centralnih banaka su saterani u ćošak.

Geopolitička situacija je posledica ekonomske situacije. Čitav model kontrole nad geopolitikom, koji je ustanovljen 1944. godine, a konačno utvrđen 1991. godine, uništavanjem Sovjetskog saveza, izgrađen je na ekonomskom modelu dolara. Ovaj model više nije delotvoran, te se zato geopolitički raspored raspao.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom