Vesti

Wikileaks: Temer koji je preuzeo vlast u Brazilu radi za Ameriku

Izvor: Fakti

Glavni akter brazilske obojene revolucije – potpredsednik te zemlje Mišel Temer koji je, posle suspenzije Dilme Rusef, na pola godine postao vd šefa države – nije se slučajno našao ni u jednoj od te dve uloge.

Wikileaks je upravo objavio da je Temer bio „informator“ američkih obaveštajaca, i civilnih i vojnih, i da je „otkucavao“ prilikom dolazaka u ambasadu SAD u svojoj zemlji: „Novi brazilski lider je političke informacije pribavljao američkom Savetu za nacionalnu bezbednost i američki oružanim snagama“.

Ako Senat Brazila ne prihvati nalaze istrage protiv Rusef – ona će se kroz šest meseci vratiti na funkciju, a ako prihvati – Temer ostati na položaju šefa države do kraja 2018-te.

Privremeno suspendovana predsednica Brazila Dilma Rusef izjavila je da će nastaviti da se bori za svoju funkciju i istovremeno pozvala sunarodnike da ustanu protiv „institucionalnog prevrata”.

Da se nije našla na udaru „institucionalne obojene revolucije”, Rusef bi drugi predsednički mandat istekao krajem 2018-te godine.

U obraćanju „narodu Brazila”, Rusef je apeolovala: „Protestujte, budite jedinstveni… Hajde da se zajedno borimo za demokratiju. Naša borba protiv prevrata biće duga, ali mi možemo da pobedimo. I mi ćemo – pobediti!”

Po odluci Senata Brazila, vd šefa države u narednih šest meseci biće potpredednik Brazila – Mišel Temer.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom