Vesti

Kisindžer posetio Moskvu

Izvor: Fakti

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin sreo se u svojoj podmoskovskoj rezidenciji u Novo-Ogarjovu sa „patrijarhom američke diplomatije“ Henrijem Kisndžerom.

Portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, podsetio je da se šef ruske države i bivši državni sekretar SAD znaju odavno i da Putin ceni njihove susrete i mogućnost da razmene mišljenja o „tekućim pitanjima svetske politike i prespektivi daljeg razvoja situacije“.

Verovatno ne treba posebno naglašavati da se iza ovih protokolarnih formulacija krije nešto mnogo sadržajnije i važnije. Ne treba isključiti ni mogućnost da je Kisindžer došao u Moskvu sa nekom porukom ili inicijativom koja ne mora da bude samo njegova. Njegov fond je veoma aktivan u rusko-američkim odnosima.

Razgovoru su prisustvovali i šef aparata Kremlja Sergej Ivanov i Putinov spoljnopolitički savetnik Jurij Ušakov.

Putin se prethodno sreo sa aktivom Kluba lidera u podsticanju biznis-inicijativa i tom prilikom rekao: „Rusija ima nacionalnu ideju. To je – patriotizam. Ne treba ništa izmišljati! U nas nema i ne može biti nikakve druge nacionalne ideje osim patriotizma“.

Sporovi u Rusiji oko „nacionalne ideje“ traju decenijama, a Putin je svom viđenju još dodao: „Patriotizam i jeste nacionalna ideja. Patriotizam kao nacionalna ideja nije ideologizovan, niti povezan sa delovanjem bilo koje partije. On je povezan sa onim zajedničkim načelom koje nas povezuje. A ako želimo da živimo bolje – neophodno je da naša zemlja bude privlačnija za sve građane i da bude efikasnija“.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom