Vesti

Fridman: SAD neće dozvoliti zbližavanje Rusije i Nemačke

Izvor: NSPM

Jačanje partnerskih odnosa između Nemačke i Rusije osnažilo bi obe zemlje, ali takad razvoj događaja predstavljao bi pretnju interesima SAD – oceno je osnivač Stratfor Džordž Fridman.

On rukovodi najvećom američkom privatnom obaveštajno-analitičkom kompanijom za koju mnogi s razlogom govore da je „CIA u senci”. Utoliko je indikativnije što je u intervjuu Deutsche Wirtschafts Nachrichten ukazao: „Nemačka se danas nalazi pod ogromnim pritiskom i veoma je ekonomski ranjiva, pa joj je neophodna aktivna saradnja sa drugim zemljama. Međutim, Berlin je u izboru partnera prlično ograničen. Jer, najveću korist bi imao od svestranog zbližavanja sa Rusijom, ali zna da bi to izazvalo ogromnog nezadovoljstvo SAD”.

Fridman čak otvoreno tvrdi da je važan cilj Vašingtona, od čije realizacije neće odustajati, upravo onemogućavanje otopljavanja između Nemačke i Rusije: „Sjedinjene Države nisu jedina zemlja koja teži da spreči uspostavljanje saradnje između Moskve i Berlina. U Evropi postoji još dosta država koje su protiv saveza Nemačka-Rusija. Među ljutim protivnicima takvog saveza su Poljska i Francuska”.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom