Vesti

Vladimir Jakunjin: Nemačkom upravlja SAD do 2099.

Izvor: Fakti

Predsednik ruskog Fonda Andreja Prvozvanog i Svetskog društvenog foruma „Dijalog civilizacija” – doktor političkih nauka Vladimir Jakunjin – kritikovao je savremene globalne ekonomske i političke tendencije.

Svoj stav on je izneo tokom konferencije „Evropski izbor: globalizacija ili resuverenizacija?”, koja se održava u Ženevi.

„Novi svetski poredak može se definisati kao postkapitalizam. Klasična formula kapitalizma koju je opisao Karl Marks je bila: novac — roba — novac. Sada je formula: novac — novac — novac. Danas banke diktiraju kako će se razvijati svetska ekonomija” — istakao je Jakunjin.

On se posebno osvrnuo na ideologiju koja prati proces globalizacije, koja je proizvela „rat novog tipa” za vladavinu svetom. Pri tom, po njegovim rečima, ne radi se samo o vladavini SAD ili Zapada, već – nadnacionalnog naddruštva.

Po njegovom mišljenju, sa globalizacijom se pojavila nova aksiologija — potrošačke vrednosti zamenjuju sve ostalo, uključujući tradicionalne moralne vrednosti, tradicionalni pogled na porodicu.

Jakunjin je citirao prvog predsednika Evropske banke za obnovu i razvoj i člana Bilderberške grupe Žaka Atalija: „U novom svetskom poretku će biti pobeđeni i pobednici. Broj pobeđenih će naravno biti veći od broja pobednika. Oni će težiti da dobiju šansu za pristojan život, ali im, najverovatnije, takva šansa neće biti pružena”.

Po Jakunjinovim rečima, u današnjim uslovima ni jedan ruski politikolog ne može da objavi na Zapadu nijedan članak, ukoliko već u prvim pasusima ne iskaže kritički odnos prema aktuelnom režimu u Rusiji i šefu države.

Svetske ratove Jakunjin vidi kao deo realizacije globalističkog projekta, i to sa veoma teškim i produženim posledicama za pobeđene zemlje Evrope.

Jakunjin je u Ženevi pomenuo knjigu bivšeg šefa zapadnonemačke vojne kontraobaveštajne službe Gerda-Helmuta Komose „Nemačka karta”. U njoj se navodi da sporazum od 21. maja 1949. godine ograničava suverenitet Savezne Republike Nemačke do 2099. godine u korist zapadnih zemalja-pobednica. U njihovim bankama treba da se čuvaju zlatne rezerve SRN, one kontrolišu medije i političke partije Nemačke, a svaki kancelar mora da potpiše „Kancelar akt” koji garantuje poštovanje sporazuma.

Jakunjin je naglasio da globalizacija kao razarač nacionalnih država odgovara pogledu SAD na svet jer se u suštini pretvara u njegovu – amerikanizaciju.

Alternativa globalizaciji bi, po njegovom mišljenju, mogla biti resuverenizacija država.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom