Vesti

Hajnc Kristijan Štrahe: SAD su odgovorne za konflikt u Ukrajini

Izvor: Tanjug

SAD su odgovorne za konflikt u Ukrajini, istakao lider FPO Hajnc-Kristijan Štrahe, koji je glavni grad Austrije nazvao centrom islamizma u Evropi.

Štrahe je, u govoru povodom predstojećeg državnog praznika Austrije, istakao da su geopolitički interesi SAD bili razlog što izmedju EU i Rusije nije dogovoren privredni sporazum.

Zbog toga su, smatra Štrahe, SAD od Vladimira Putina krenule da prave “diktatora, drugog Hitlera”.

S tim u vezi, on je kazao da su, za vreme Zimskih olimpijskih igara u Rusiji, “slučajno” izbili protesti na Majdanu u Kijevu, jer smatra da su te proteste podržale zapadne obaveštajne službe.

On je rekao da je, umesto da učestvuje u sankcijama protiv Rusije, Austrija trebalo da posreduje.

“Kancelar Verner Fajman je izdao neutralnost”, kritikuje Štrahe šefa austrijske vlade, dodajući da “slobodarci” treba da ojačaju kako bi mogla da se održi neutralnost i suverenitet zemlje.

“Sankcije su ekonomski rat koji vodi ka daljoj eskalaciji”, uveren je lider FPO.

Štrahe se osvrnuo i na temu islamizacije u Evropi.

“Beč je, pored Sarajeva, centar islamizma u Evropi, gde se regrutuje i finansira”, istakao je on, navodeći da islam želi da preovlada svetom, i da to Evropa ne sme da prihvati.

Fotografije pogubljenja koja su počinili pripadnici Islamske države su, kako je podvukao, stravična najava šta bi moglo da predstoji Evropljanima ako konačno ne budu ozbiljno shvatili ovaj razvoj.

Sstrahe je ocenio da se izbeglicama, koje su u opasnosti, treba dati azil, ali i da azil ne sme ići tako daleko da se ugrozi hrišćansko društvo.

Lider FPO, najuticajnije opozicione stranke, rekao je da islam nije jedina pretnja, već da i monetarna politika Evropske centralne banke i EU uopšte imaju potencijal za konflikte.

“Spremnost na nasilje ljudi raste time što im se uzima novac iz džepa. Time je i Austrija ugrožena od gradjanskog rata”, podvukao je Sstrahe, dodajući da Austrija nije bezbedno ostrvo i da je zbog toga bitno da zemlja može da se brani.

Mere štednje u oblasti odbrane on je okarakterisao kao “svesnu strategiju”, koja ima za cilj da se onesposobi Austrija da se sama brani i uvede profesionalna vojska.

“Time više ne bi bili daleko od NATO”, kritikovao je Sstrahe, koji se u svom govoru posebno založio za poštovanje neutralnosti na koju se Austrija obavezala posle Drugog svetskog rata.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom