Vesti

Oliver Stoun: Uplašen sam, globalna dominacija SAD ne donosi ništa dobro

Izvor: NSPM

Filmski režiser Oliver Stoun, poznat po oštroj kritici spoljne politike američkih vlasti, na svom Fejsbuk profilu u obraćanju sunarodnicima, priznao je da je „uplašen“ onim što se događa danas u svetu, pre svega u Ukrajini, gde se Sjedinjene Države aktivno mešaju. On je nazvao „besnim psom“ izraelskog predsednika Benjamina Netanijahua zbog krvave vojne operacije u sektoru Gaze.

Oskarovac Oliver Stoun konstatovao je u svom tekstu na Fejsbuku da globalna hegemonija, kojoj teže Sjedinjene Države, ne donosi ništa dobro ni njenim građanima, ni ostalom svetu. On je upozorio Amerikance da agresivno mešanje u stvari Istočne Evrope može da se završi tragično po Amerikance.

„Ne volim da sejem panku u bilo kom obliku, ali trenutno sam uplašen. Nemoguće je ćutati, gledajući usporeni snimak nesreće, koja zahvata svet, piše režiser. Besni pas Netanijahu nastavlja da blati reputaciju SAD u civilizovanom svetu varvarskim krvoprolićem u Gazi. Istina, to neće naterati SAD da skrenu sa kobnog puta, koji vodi u Istočnu Evropu“.

Protekle nedelje je Obama rekao svojim kritičarima: „Očigledno su ljudi zaboravili da Amerika, kao najjača država na Zemlji, još uvek nema kompletnu kontrolu sveta“.

Vrlo hrabra izjava, kad razmislite. Od kada je to globalna dominacija zvanična politika SAD? Mislim od 1991.godine, od pada komunizma, ali sada, kad su pale maske sa nešeg opakog osmeha, mi kao građani sveta, a ne jednostavno Amerikanci, moramo nešto da uradimo sa tom novom realnošću, SAD žele da kontrolišu svet, i mi nećemo odustati od pokušaja da smanjimo uticaj Rusije, Kine i Irana. I pribeći ćemo u tu svrhu bilo kojim sredstvima, uključujući i rat“.

Režiser je preporučio svojim pratiocima da se oslanjaju na takve novinare kao što su Pepe Eskobar i Robert Peri, kao i na istoričara Stivena Koena, osobe koje imaju nezavisan pogled na ono što se danas događa u Ukrajini. Ranije je Oliver Stoun na svom profilu postavio link na novinarske tekstove o istrazi rušenja malezijskog aviona u Ukrajini. Autori članka skrenuli su pažnju na to da mnogi mediji u SAD i Evropi pružaju čitaocima verzije uzroka nesreće, koje su izneli vlada i predsednik Sjedinjenih država.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom