Vesti

Noam Čomski: SAD su otvoreno umešane u ubijanje Palestinaca

Izvor: NSPM

Amerikanci sami izazivaju duboki antiamerikanizam među muslimanima u svetu zbog podrške Izraelu, izjavio je američki profesor Noam Čomski.

Sjedinjene Američke Države su jasno i otvoreno umešane u ubijanje Palestinaca kroz vojnu, političku, diplomatsku i ideološku podršku Izraelu, ocenio je Čomski.

“Države u današnjem svetu rade sve moguće kako bi ostvarile svoje nacionalne interese. Tako i Amerika podržava Izrael, jer je to u njenom strateškom interesu”, ocenio je Čomski, prenosi Anadolija.

Čomski je naglasio da ni Evropska unija (EU) ne mari mnogo za onim što se dešava u Gazi, a arapski svet je duboko podeljen i nemoćan da nešto više učini.

“Turska je jedina zemlja koja je zauzela snažan stav prema Izraelu i koja jasno i otvoreno govori da ne želi prihvatiti nepravdu nad Palestincima. To je trenutno stanje stvari na terenu”, istakao je Čomski.

Čomski je rekao da će SAD sada mnogo teže ubediti muslimanski svet da želi iskreno prijateljstvo sa njima.

Amerikanci sami izazivaju duboki antiamerikanizam među muslimanima u svetu zbog podrške Izraelu, rekao je Čomski.

“Ne znam kako će posle ovoga SAD reći islamskom svetu i muslimanima da žele iskren dijalog i saradnju sa njima. To je uistinu najviši stepen licemerstva i obmane. SAD su još jednom izdale muslimanski svet”, ocenio je Čomski.

“Ujedinjene nacije ne čine skoro ništa da zaustave krizu u Gazi”, rekao je Čomski i dodao da UN radi ono što mu kažu velike sile.

visoko obrazovanje po ugledu na najprestižnije svetske obrazovne ustanove, po povoljnim uslovima.
školarina na 10 mesečnih rata!

Zakaži besplatne konsultacije sa našim stručnim kadrom